Büyükelçi Güldere, Türkiye Ukrayna ile Askeri ve Teknik Projeleri Önemsiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksandr Turchynov, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Yagmur Ahmet Güldere ile bir araya geldi. Taraflar Karadeniz’in havzasında Rusya’nın saldırganlığı hakkında görüştüler.

Turchynov, “Kırım işgali, Karadeniz havzasındaki güç dengesini değiştirdi,” dedi.

Muhataplar ayrıca ikili askeri ve teknik işbirliğinin derinleşmesine de dikkat çektiler. NSDC sekreteri, devletlerimizin özellikle askeri ve teknik alanda, her iki ülkenin de savunmasında stratejik öneme sahip konularda birçok umut verici işbirliği yönünün bulunduğunu vurguladı.

Buna karşılık, Türkiye Büyükelçisi “Türkiye’nin Kırım’ın yasadışı işgalini tanımadığını ve Karadeniz’deki durumdan endişe ettiğini” vurguladı.

Türkiye, yalnızca ticari ilişkiler bağlamında değil, Ukrayna ile savunma ve endüstriyel işbirliği konusunda potansiyel partner olarak görüyor. “Ortak projeler ve işletmeler kurma ve geliştirmede güçlü bir potansiyel görüyoruz” dedi.

Büyükelçiye göre, “kendi kendine yeten güçlü bir Ukrayna, Karadeniz’in kuzey kıyılarında Türkiye için en iyi ortak olabilir.”

Kaynak: Ukrinform

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com