“Büyük İnşaat” programı kapsamında Odessa limanı ile otoyolu bağlayacak yeni yol yapılıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa bölgesinde, limanı uluslararası M-28 Odessa – Yujni otoyoluna bağlayacak yeni bir 5.3 kilometrelik yol yapılacak.

Ukravtodor basın servisine göre yolun kullanımı tamamen ücretsiz olacak.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin “Büyük İnşaat” programı çerçevesinde yürütülecek proje ile alakalı “Limana ücretsiz erişim sağlayacak yeni bir betonarme yolun oluşturulması istikrarlı bir hızla ilerliyor. Yolun bir parçası olarak bir üst geçit inşaatı için hazırlık yapıyoruz. Ukrayna Deniz Limanları İdaresi’nin halihazırda mevcut olan üst geçidine bağlanarak özel bir şirketin arazisini geçmeyi mümkün kılacak.” denildi.

Ukrayna’daki en büyük caminin inşaatı Odessa’da başladı

Hidrojeolojik koşulları sebebiyle yolun inşası için alt zeminde bulunan toprakların iki metre derinliğe kadar değiştirilmesi gerekecektir.

5.3 km uzunluğundaki yola ek olarak, TIR’lar için 300 araçlık park sahalarıile 2 hareket halinde tartım sahası da olacak. Burada da ek bir kontrol noktası olacak ve tırların hızlı bir şekilde kontrol edilmesi için yol 4 şeride değil 6 şeride genişletilecek.

Yeni yolun 2021-2022 döneminde tamamlanması planlanıyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı’nın Odessa bölgesindeki “Büyük İnşaat” programına göre, yıl sonuna kadar 180 km ulusal yol daha inşa edilecek ve onarılacak.

Ukrayna, Ağustos ayında hurda metal ihracatından elde ettiği döviz kazancını 40 kat artırdı

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com