Bukovina’daki üç rahipte koronavirüs vakası doğrulandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çernovtsi Bölgesel Devlet İdaresi başkanı Sergey Osaçuk tarafından yapılan bir bilgilendirme toplantısında, Çernovtsi bölgesinde, üç rahipte Covid-19 enfeksiyon vakasının tespit edildiği belirtildi.

“Çernovtsi Laboratuvar Merkezi bir sonraki analiz örneklerini işledi ve bize yeni 25 enfeksiyon vakasının tespit edildiğini iletti. Her şeyden önce beş vakanın tespit edildiği Çernovtsi ve Hotin’den bahsediyoruz. Kalan 15 vaka bölgenin farklı bölgelerine dağılmış durumda. Üç din adamının da Bukovina’da yeni enfekte olduğu tespit edildi.” denildi.

Son vakalarla birlikte, toplamda 273 Bukovina sakini koronavirüs ile enfekte olmuştur.

Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı, kitle enfeksiyonu kaynaklarından birinin bölgenin bir köyünde yapılan cenaze töreni olduğunu belirterek: “Bölgemizdeki köylerden birinde yapılan büyük bir cenaze töreni sebebiyle, bölgenin bu enfeksiyonun patlak verdiği bir merkez haline geldiğini söyleyebiliriz. Çok sayıda insanımız var. “

Bununla birlikte Osaçuk, Bukovina’daki koronavirüs enfeksiyonundan beş yeni iyileşme vakası olduğunu da belirtti. Bölgede toplam 16 kişi tedavi edildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com