Bukovel kayak merkezi koronavirüs yayılımı tedbirleri nedeniyle kapatıldı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bukovel tatil köyü 13 Mart’tan itibaren kapalı olacak. Bukovel’in bulunduğu Ivano-Frankivsk bölgesi Polyanitsya köyü, maksimum kısıtlamalarla “kırmızı karantina bölgesine” dahil edildi.

Tatil köyünü kapatma kararı, bölge komisyonu toplantısında alındı.

Ivano-Frankivsk Bölge Devlet İdaresi başkanı Andrey Boyçuk‘a göre, Bukovel tatil beldesinin faaliyetlerini sonlandırma kararı COVID-19’un yayılmasıyla bağlantılı olarak verildi. İlgili karar 12 Mart akşamı bölge komisyonu toplantısında alındı.

Facebook’ta bir mesaj yayınlayan başkan “Kolluk kuvvetleri Polyanitsya köyünde çoktan çalışmaya başladı. Bukovel topraklarında teftişler yapıldı ve bunun sonucunda karantina ihlallerine ilişkin 51 idari protokol düzenlendi. Özellikle, lift operatörlerine dönük 26 protokol alındı.” şeklinde yazdı .

Bu nedenle, 13 Mart gece yarısından itibaren turistlerin Polyanitsya köyü topraklarına girmelerine müsaade edilmeyecek olup sadece yerel sakinler ve orada çalışanların yerleşime girmesine izin verilecek.

Ivano-Frankivsk bölgesi, Ukrayna’da uyarlanabilir karantina uygulamasının ardından “kırmızı bölge”ye giren ilk bölge oldu. Böylece, 26 Şubat’tan bu yana, kış kapatması sırasında yürürlükte olan katı kısıtlamalar Karpat bölgesine geri döndü. Ayrıca Ukrayna’da koronavirüs hastalarına yönelik ilk mobil hastane Ivano-Frankivsk’te bulunuyordu. Bu tür önlemlerin nedeni COVID salgınıydı.

Cumhurbaşkanlığı Daire Başkan Yardımcısı Kirill Timoşenko‘ya göre Ivano-Frankivsk bölgesinde koronavirüs salgınının nedeni Bukovel ve turistlerdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com