Bugün seçim olsa Ukraynalıların % 40’ı Zelenskiy’e oy verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yakın gelecekte Ukrayna’da yapılacak olsaydı, ülkenin mevcut cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy yine en çok oyu alacaktı. Ancak seçimlere katılacak ve kimin oy vereceğine karar verecek olanlar arasında bu oran % 40’ta kalacaktı.

13-17 Şubat tarihlerinde Razumkov Merkezi‘nin sosyolojik araştırma servisi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, Ukraynalıların % 15’i Yaşam İçin Muhalefet Platformu Partisi lideri Yuriy Boyko için oy vereceğini söylerken, ,% 13.5’i Avrupa Dayanışma partisi lideri beşinci cumhurbaşkanı Petro Poroşenko için için oy verecek. Vatan Partisi lider Yulia Timoşenko lideri için ise çıkan sonuç % 10.

Yakın gelecekte yapılacak parlamento seçimlerinde seçimlere katılacağını ve seçimlerine karar verdiklerini beyan edenlerin % 36’sı Halkın Hizmetkarı Partisi‘ni destekleyeceğini söylerken, % 15’i Yaşam İçin Muhalefet Platformu Partisi, % 13’ü Avrupa Dayanışması”,% 10’u Anavatan Partisi ve % 5’i Güç ve Onur Partisi‘ni destekleyeceğini belirtti.

Razumkov Merkezi tarafından bu yılın Ocak ayında yapılan bir anketin sonuçlarıyla karşılaştırıldığında, Halkın Hizmetkarı Partisi‘ne seçim desteği seviyesi azaldı (% 45’ten % 36’ya)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com