Bu yıl Ukrayna’da COVID kaynaklı toplam ölüm sayısı 33 bini bulabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Ekonomi Okulu’nun yaptığı modellemeye göre 3 farklı senaryo oluşturuldu. Bu senaryolara göre, Ukrayna’da 2020 yılı sonuna kadar COVID-19 nedeniyle ölümlerin sayısının 17 ila 33 bin arasında değişebileceği ortaya çıkmıştır.

Kiev Ekonomi Okulu tarafından yapılan açıklamada “Hafta sonu karantinasını da içerecek şekilde üç senaryo düşündük. Yeşil senaryo en iyimser ve bizim görüşümüze göre mevcut koşullarda olası değil. Ukrayna genelinde derhal bir tecrit başlatılması koşuluyla yılsonu itibariyle 17 bin ölüm öngörüyor.”

Sarı senaryo: 26 bin ölüm, hafta sonu karantinasının sürdürülmesi şartıyla mümkündür .

Kara senaryo: Covid-19’a bağlı 33 bin ölüm. Mevcut karantina işe yaramazsa gerçekleşecek . Hastanelerde maksimum iş yükü oluşacak ve Aralık 2020’de mümkün. “

Uzmanlar, hafta sonu karantinasının işletmelere ve vatandaşlara bir ekonomik destek paketi eşliğinde haftaiçi de sürdürülmesini tavsiye etmektedir.

Ülkede 01-12 Ağustos 2020 tarihleri arasında yürürlükte olan uyarlanabilir karantina modelinin uygulanmalıdır demektedirler.

Bugün itibariyle toplam ölüm sayısı 10,598 olmuştur. Senaryolara göre önümüzdeki 40 günlük süreçte günlük ortalama ölüm sayısının 400-500 olması beklenebilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com