BT uzmanları için en uygun şehirlerin değerlendirmesinde Ivano-Frankivsk Kiev’i geçti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çoğu BT çalışanı Kiev’de yaşıyor. Ancak, batı Ukrayna’daki şehirler artık daha rahat kabul ediliyor.

IT Sektörü

Bir milyon üzeri nüfuslu şehirlerde yaşamak, BT uzmanlarında başarılı bir kariyer oluşturmak için genellikle gereklidir. Bununla birlikte, dou.ua araştırma verilerine göre küçük bölgesel merkezler ise rahat yaşam için tercih edilir. Ivano-Frankivsk, BT uzmanları için bu şehirler arasında yapılan sıralamada birinci oldu.

BT çalışanlarının yaklaşık % 85’i ise halen Ukrayna’nın en büyük beş şehrinde yaşıyor.

Büyük şehirler BT alanındaki gelişmeler, yüksek maaşlar, çok sayıda boş kadro ve BT şirketlerinin düzenlediği çeşitli etkinlikler gibi avantajlara sahiptir. Ayrıca iyi eğitim fırsatlarına da sahipler.

Bununla birlikte, diğer alanlarda, orta ölçekli şehirler önemli ölçüde daha yüksek göstergelere sahiptir. Her şeyden önce, bu emlak fiyatları, şehirdeki hareket kolaylığı, çevresel durum ve suç oranıyla ilgilidir.

Uzmanlar birkaç faktöre dayalı anketler yaptı. Ve tüm sonuçlar bölümlere ayrıldı.

  1. Şehrin genel izlenimi . Burada Ivano-Frankivsk, Lviv, Vinnitsa, Harkov ve Çernigov lider oldu (10 üzerinden 8 puan). En düşük puan ise Herson, Zaporijya, Çernovtsi ve Nikolayeev’in oldu. (5 puandan az).
  2. Maaş seviyesi ve kariyer fırsatları açısından zirvede üç şehir var: Kiev, Harkov ve Lviv. Kropivnitskiy, Herson ve Sumy’de durum en kötü.
  3. BT alanındaki gelişmelerde ilk sıralarda Kiev, Harkov ve Sumy. İlginçtir ki Harkov’da Lviv’den daha fazla boş kadro, boş kadro veren şirket ve bilişim uzmanı var. Ancaköznel değerlendirmelerine göre , Lviv en yüksek puanlara sahip.
  4. Yaşam maliyeti. Burada başkent diğer Ukrayna şehirlerine göre dezavantajlı konumda. Ayrıca, geçim maliyetinde Kiev’den sonra Odessa, Dnipro ve Lviv var. En düşük yaşam maliyeti Hmelnitskiy, Ivano-Frankivsk ve Ternopil’dedir. Karşılaştırma için: Kiev ve Ivano-Frankovsk’taki tek odalı bir dairenin fiyatı neredeyse üç kat farklı: 17 bin dolara karşı 47 bin dolar.
  5. Diğer şehirler ve ülkelerle ulaşım bağlantıları . Eylül 2020 itibariyle havalimanlarının müsaitliği ve uçuş sayısı dikkate alındı. Liderler: Kiev, Harkov, Lviv ve Odessa.
  6. Şehirde hareket kolaylığı. Vinnitsa tüm noktalarda yüksek notla birinci oldu. Kötü yollar ve trafik sıkışıklığı sadece Kiev’de değil, aynı zamanda Çernovtsi’de (burada başkentten daha kötü), Odessa, Herrson ve Lviv’de de bir sorundur. Toplu taşımanın kalitesi de tüm ülke için büyük bir sorundur.
  7. Konaklama konforu. Vinnitsa en rahat şehir haline geldi: Tüm puanlar içinde 5 üzerinden 3.5’in altında bir puan yok.
  8. Eğitim. İlk sırada Harkov var. Şehirde oldukça fazla yüksek öğretim kurumu var: Lviv’dekinden yaklaşık üçte bir daha fazla. Ve eğitim kalitesi yüksek (Lviv’e kıyasla) değerlendiriliyor. 5 üzerinden 3.91.
  9. Sağlık olanakları. Kiev ilk sırada. Ve işte peşinden Ivano-Frankivsk geliyor.
  10. Güvenlik ve suç oranı. Batı Ukrayna diğer bölgelere göre daha güvenlidir. Bu, BT uzmanlarının yaptığı bir anketle onaylandı. Ülkenin batısında yaşayanlar, kişisel güvenlik ve mülk güvenliği için en yüksek notları verdi. Üç lider: Ivano-Frankivsk, Ternopil, Vinnitsa. En tehlikeli olanlar Nikolayev ve Kiev’dir.
  11. Ekoloji. En kötü durumDnipro, Kropivnitskyi ve Harkov’da.

Genel sıralama için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz:

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com