Borispol karayolundaki yeni asfalt kaplama en az 10 yıl idare edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Büyük İnşaat Programı kapsamında restore edilen Kiev’den Borispol Uluslararası Havalimanı’na giden karayolu üzerindeki yeni yol yüzeyi en az 10 yıl hizmet verecek.

Ukravtodor başkan yardımcısı Andrey IvkoM-03 otoyolunun bu bölümü, Ukrayna’daki en yüksek trafik göstergelerinden birini oluşturuyor, günde yaklaşık 85 bin araba geçişi oluyor. Borispol uluslararası havaalanından gelen rotanın önemi ise yabancı turistlerin Ukrayna’nın başkentine vardıklarında gördükleri ilk şey olmasıdır.” dedi Ivko.

Karayolu üzerindeki tıkanıklığı kontrol altına almak için proje kapsamında hareket halinde tartım platformu da kurulmuştur.

M-03 otoyolunun “Kiev – Harkov – Dovjanskiy” yolunun 17 kilometresi 2 aydan kısa bir sürede onarıldı. Otoyolda son teknoloji LED aydınlatma, yeni bariyer çitler, soğuk plastik işaretler ve yeni yol levhaları yerleştirildi. İnşaatı ise Türk firması Onur Taahhüt gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Dış Politika Stratejisinin kilit noktalarını dile getirdi

M-03 yolunun bu bölümdeki son rekonstrüksiyonu 2004 yılında gerçekleştirilmişti. Yoğun trafik nedeniyle yol yüzeyi önemli ölçüde hasar görmüştü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com