Borispol havalimanının yaz sezonunda en popüler rotaları Mısır ve Türkiye

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

28 Mart’ta saatlerin değişimi ile başlayan 2021 yaz sezonunda, Mısır ve Türkiye’nin tatil beldeleri, Borispol Havalimanı’ndan en popüler destinasyonlar listesine dahil edildi.

Nisan ayı itibarıyla ilk sırada yer alan Şarm El-Şeyh için 305 uçuş başvurusunda bulunuldu, ortalama günde 10’dan fazla uçuş.

194 sefer sayısı ile ikinci sırada Mısır’ın başka bir tatil beldesi Hurghada yer alırken, üçüncü sırada ise 157 uçuş ile Antalya yer aldı. Onu 130 açıklanan uçuşla İstanbul izliyor.

Boripsol havalimanından Mısır ve Türkiye’nin tatil beldeleri gibi Ukraynalı turistlere açık olan ve beşinci sırada yer alan Dubai’ye 102 uçuş gerçekleştirmeyi planlanıyor.

TOP-10 yönler arasında Tel Aviv (98 uçuş), Amsterdam (88 uçuş), Minsk (60 uçuş), Prag (60 uçuş) ve Tiflis (58 uçuş) bulunmaktadır.

Tüm havayollarının Nisan ayındaki bütün uçuş başvuruları dikkate alınarak bu derecelendirme yapıldı. Toplamda, hava taşıyıcıları 50’den fazla uluslararası rotada uçmayı planlıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com