Borispol Havaalanı – Kiev ekspres treni bileti 100 UAH’a yükseltildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

10 Aralık’tan itibaren “Ukrzaliznytsia”, biletlerin satın alınması, iadesi ve rezervasyonu için komisyon ücretini değiştirdi. En son 2019’da gözden geçirilen komisyonlar sonrasında Ukrayna’da tren biletlerinde ortalama yüzde 3 bir artış olacak.

Bilet alımlarındaki sabit ücret 22 UAH yerine 30 UAH olacaktır. Ayrıca, ekspres Kiev – Borispol havaalanı için bilet ücretine bir komisyon ücreti – 20 UAH – dahil edilecektir. Böylece, 10 Aralık’tan itibaren ekspres biletlerin fiyatı 100 UAH olacak.

Şirket, biletin fiyatının ortalama %3 artacağını ve bunun da şirkete ayda 6 milyon UAH kazandıracağını belirterek bu gelirin satış sistemlerini ve diğer ihtiyaçları iyileştirmek için kullanılacağını söyledi.

Ukraynalıların mevduatlarında en çok tercih ettiği bankalar

Aynı zamanda, demiryolu, grup rezervasyonları için rezervasyon ücretlerini düşürüyor. Şu andan itibaren, 30’dan fazla kişiden oluşan bir grup için bilet rezervasyonu yapılması durumunda koltuk ayırma fiyatı yetişkin yolcu başına 50 UAH ve 18 yaşın altındaki kişiler için 35 UAH olacaktır.

Daha önce grup siparişlerinde koltuk rezervasyonu yetişkin yolcular için 80 UAH, çocuklar için ise grup büyüklüğüne bakılmaksızın 40 UAH idi.

Aynı zamanda şirket, 2022’de yolcu taşımacılığı için tarifeleri artırmayı planlamadıklarını kaydetti.

Bununla birlikte, UZ , 2022’de, özellikle seferin popülaritesi, seyahat belgesinin satın alınma zamanı gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak bilet fiyatlarının oluşumuna yeni bir yaklaşım önermeye hazırlanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com