BM, koronavirüsle mücadele için Ukrayna’ya 33 milyon dolar tahsis edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna heyeti temsilcisi Oleg Nikolenko tarafından yapılan açıklamaya göre, koronavirüsle mücadele planı kapsamında BM, Ukrayna’ya 33 milyon dolarlık yardım sağlayacak.

Ukrayna, BM’den yardım alan tek Avrupa ülkesi oldu

Yardım sınır çizgisinin her iki tarafında doğu bölgelerinde insani projelerin uygulanması için kullanılacak. Özellikle, bu bölgedeki sağlık kurumlarına, gıda güvenliği ve temel ihtiyaçlara, yaşlılar ve engelli insanlar için kullanılacak.

“Bugün BM Genel Sekreteri tarafından açıklanan COVID-19 ile mücadeleye yönelik küresel insani müdahale planı Ukrayna’ya yardım sağlıyor. Ödenek miktarı 33 milyon dolar olacak.”

Oleg Nikolenko

25 Mart’ta BM Genel Sekreteri Antoniu Guterres koronavirüsle mücadele için 2 milyar dolarlık bir planın başlatıldığını duyurmuştu. Plan, çeşitli tıbbi malzemelerin teslimini ve geçici konaklama kamplarında temizlik için su tesisatı ile donatılmasını içermektedir.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com