Bloomberg Gelişmekte Olan Pazarlar Sıralamasını Belirledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bloomberg tarafından yayınlanan gelişmekte olan pazarların sıralamasında lider ülke Malezya oldu.

Finance.ua’nın habere göre, Rusya altı ay önce hazırlanan benzer bir derecelendirmeyle karşılaştırıldığında beş sıra birden yükselerek 2. oldu.

Gelişmekte olan 20 ülkenin mevcut durumu ve ekonomik kalkınma beklentileri, 2018 ve 2019’da GSYH büyüme tahminleri, cari hesabın durumu, ülke kredi notu, döviz rezervleri, hisse senedi ve tahvil piyasalarının durumu gibi faktörler temelinde hesaplanmıştır .

Şu anki sıralamanın 3. sırayı Çin (altı ay öncedördüncü idi), 4. sırayı Filipinler (Önceki sene ikinci idi), 5. sırayı Kolombiya (onbeşinci idi), 6. sıra Tayland (on birinci idi), 7. sıra Polonya (altıncı idi), 8. sıra Meksika (on ikinci idi), 9. sıra Şili (onüçüncü idi), 10. sıra Güney Kore (sekizinci idi). Sıralamada 20. sırada yer alan Türkiye, liradaki değer kaybı ve rekor enflasyon nedeniyle reytingdeki konumunu belirgin bir şekilde kötüleştirdi. (altı ay önce 5. sırada idi)

Ukrayna reytingde temsil edilmiyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com