Blablacar Ukrayna’nın en büyük bilet satış platformu Busfor’u satın alıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Araç paylaşım platformu BlaBlaCar, Ukrayna’nın önde gelen otobüs bileti platformu Busfor’u almaya hazırlanıyor.

Ukrayna’da 5 milyondan fazla, dünyada 80 milyon fazladan kullanıcısı olan Blablacar böylelikle 7 binden fazla taşıyıcı ile çalışan bilet satış platformu Busfor ile otobüs bileti pazarına da girmiş oluyor. Busfor, Ukrayna dışında Rusya ve Polonya’da da hizmet vermektedir. Daha önce Fransa’nın OuiBus firmasını satın alan firma, BlaBlaBus hizmeti ile hizmet alanını Fransa, Belçika , Hollanda, Almanya ve İtalya’ya genişletmişti.

BlaBla Car satın alma kapsamında Busfor’un markasında, ürünlerinde ve tüketici uygulamasında bir değişiklik gerçekleşmeyeceğini, Busfor’un sunduğu hizmetlerin BlaBlaCar platformunda yer almaya başlayacağını açıkladı.

Bakınız: Blablacar’dan ücretli koltuk rezervasyonu

Konu ile ilgili taraflardan yapılan açıklamalar

BlaCar’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Nicholas Brusson: “En son teknolojiye sahip önde gelen bir bölgesel oyuncu ile ortaklık kurmaktan memnuniyet duyarız. Birlikte multimodal taşımacılık hizmetleri geliştirerek ve Ukrayna’da ve Orta ve Doğu Avrupa’daki diğer ülkelerde seyahat pazarının dijitalleşmesini hızlandırarak, taşıyıcıların ve yolcuların ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabiliriz. ”

Busfor’un kurucusu ve CEO’su Ilya Yekuşevski: “Online otobüs bileti satışında Busfor’u bölgede lider yapan bir ekip kurduk. En son teknolojiyi yarattık ve uzaktan satışı ilk büyüten biziz. Başarılarımızla gurur duyuyoruz ve taşımacılık pazarının dijital dönüşüm yolculuğunun başındayız. Buna karşılık, BlaBlaCar kendi sisteminde milyonlarca güçlü ve sadık yolcuyu bir araya getirmeyi başardı. Önümüzde sinerjilerin birleşmesi ve iki güçlü ekibin ortak çalışması var. ”

Ukrayna’daki Busfor CEO’su Aleksander Pavloviç: “Otobüs taşımacılığı Ukrayna’daki en erişilebilir ve esnek ulaşım araçlardan biri. Bununla birlikte, sektörün ve ana oyuncularının – taşıyıcılar ve otobüs terminalleri – öncelikle genç ve aktif bir yolcu kitlesini kendine çekerek yolcu trafiğini arttıracaktır. BlaBlaCar’ın milyonlarca sık seyahat eden müşteri tabanına erişim, daha dinamik bir şekilde online otobüs bileti satışlarını arttırabilir. Bu da değişmeyen temel misyonumuza katkıda bulunuyor: taşıyıcıların ve otobüs terminallerinin yolcu trafiğini artırmasına, otobüs doluluk oranının yükselmesine ve sınıfının en iyisi bir online yolcu hizmeti sunmasına yardımcı olmaktır. ”

Ukrayna’da BlaBlaCar CEO’su Aleksey Lazorenko: “BlaBlaCar ve Busfor birleşmesi sayesinde Ukrayna taşımacılık pazarı önemli ölçüde olumlu değişiklikler bekleyebilir. Asıl amacımız, milyonlarca kullanıcımıza maksimum seyahat imkanı sağlamak, ortak bir otobüs seyahat fırsatını sisteme tamamlayarak herkesin bir akıllı telefonla, yalnızca bir kaç tıklamayla en uygun taşımayı seçebilmesini sağlamaktır. Busfor, binlerce otobüs taşıyıcısını bir platformda bir araya getirerek muazzam bir çalışma yaptı. Birlikte, dijital, modern ve erişilebilir hale getirerek otobüs pazarını geliştirme sürecine devam edebilir ve hızlandırabiliriz.

Busfor hakkında

Otobüs taşımacılığı pazarı için oluşturulmuş teknolojik bir platform olup Ukrayna ile Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine online otobüs bileti satma pazarında liderdir. Busfor, 7000’den fazla taşıyıcıyı yılda 4 milyar doların üzerinde bir kapasiteyle birleştiriyor. 7 milyondan fazla kullanıcısı olan Busfor’un kendi web siteleri ve mobil uygulamaları dahil olmak üzere 600’den fazla acente ağı aracılığıyla yolculara hizmet vermektedir.

BlaBlaCar hakkında

Dünyanın en büyük araç paylaşım platformu: web sitesi ve mobil uygulamas bulunmaktadır. Şirket 2006 yılında Fransa’da kuruldu. Bugün, BlaBlaCar seyahat topluluğu, 22 ülkede 80 milyon kişiyi aşıyor. 25 milyondan fazla insan her üç ayda bir seyahat ediyor. Şirketin yatırım değerlemesi: 1.6 milyar dolar. BlaBlaCar, Ukrayna pazarına 2014’ün başında girdi ve başarılı Ukrayna girişimi olan “Podorozhniki” yi satın aldı. Bugüne kadar, Ukraynalı kullanıcı sayısı 5 milyonu aştı ve Ukrayna, BlaBlaCar için dünyanın en hızlı büyüyen ilk 5 ülkesi arasındadır.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com