Bisikletli kadınlara çarpan bir Türk vatandaşı sınırda gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

TIR sürücüsü bir Türk vatandaşı gece saatlerinde bisikletlerinde giden iki kadına çarptı. Kaza sonucunda biri hayatını kaybetti. Şüpheli, ülkeyi terk etmeye çalışırken sınır muhafızları tarafından gözaltına alındı.

Çernigov bölgesinde 3 Mayıs gecesi bir kamyon şoförü aynı yönde hareket eden iki bisikletçiye çarptı. Çernigov bölgesi polisinin basın servisine göre kazanın zanlısı olay yerinden kaçarak Ukrayna’yı terk etmeye çalıştı.

Açıklamada “Acil yardım ekibinin polise söylediği gibi, bilinmeyen bir araba 33 yaşındaki iki bölge sakini kadına çarptı ve ortadan kayboldu. Doktorlar onları Gorodnya’daki merkez bölge hastanesine götürdü. Kadınlardan biri, ağır yaralandığı için hastanede öldü.” denildi.

Kaza mahallinde kolluk kuvvetleri kaza mahallinde iki hasarlı bisikleti buldu.

Çernigov Bölgesi Polis Departmanının tüm ekipleri sürücüyü bulmaya odaklandı. Çernigov müfrezesinin sınır muhafızları bir Türk vatandaşının Senkovka kontrol noktasından tipik kaza hasarı olan bir kamyonla çıkmaya çalıştığı bilgisi alındı. Polis gelmeden önce sınır muhafızları sürücüyü gözaltına aldı.

Yapılan alkol testi, 36 yaşındaki kişinin vücudunda 0.9 ppm alkol olduğunu gösterdi.

Ukrayna Ceza Kanunu’nun 286-1 (sarhoşken trafik güvenliği kurallarının ihlali, bir kişinin ölümüyle sonuçlanması) maddesi gereği, 5 ila 10 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com