Birleşmiş Milletler: Ukrayna’da 35 binden fazla vatansız kişi yaşıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi’nden gelen veriler Ukrayna’da 35.000’den fazla vatansız kişinin yaşadığını gösteriyor.

Ukrinform ajansının haberine göre,  Ukrayna’daki BMMYK temsilcisi Pablo Mateu, Kiev’deki ‘Küçük Vatandaş’ duvar resminin açılışı sırasında “Dünyada 10 milyondan fazla vatansız kişi var, ancak pek çok insan bu sorunu bilmiyor. Ukrayna’da 35.000’den fazla vatansız kişi yaşıyor. Ne yazık ki, Ukrayna vatansızlık riski altında olan insanlar açısından Avrupa’da en yüksek sayıya sahip.” dedi

Aynı zamanda, bu sorunun çözülebileceğini ve bu yıl Kırgızistan’ın vatansızlık sorununu tamamen çözen ilk ülke olduğunu belirtti.

Bakınız: Birleşmiş Milletler Açıkladı Ukrayna-Rusya Çatışmalarda 13 bin Ölü

Mateu’ya göre, hükümet, sivil toplum ve uluslararası destek çabaları sayesinde bu yapıldı.

BMMYK Ukrayna temsilcisi “Bu yüzden Ukrayna’da, hükümeti vatansızlığın önlenmesi veya aşılması konusunda destekliyoruz. Verkhovna Rada’da geçen hafta görüşülen vatansızlık riski altında bulunan kişilerin statüsünü belirleme prosedürünü belirleyen bir tasarıyı memnuniyetle karşılıyoruz.” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com