Binlerce yaralı ve ölümcül trafik kazaları: Ukrayna’da buz örtüsü (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın çoğu bölgesinde, kaldırım ve yollardaki buzlanma nedeniyle “sarı tehlike seviyesi” ilan edildi.

Kurtarma ekipleri, sürücüleri ve yayaları çok dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor. Buzlanmanın etkisi birkaç gün daha sürecek.

Kiev üçüncü gün için dondurucu yağmurdan toparlanıyor. Şehrin başı Vitali Klitschko, ilçe ve kamu kurumlarının başkanlarını çağırdı

Kiev

Kiev belediye başkanı, yalnızca bir gün içinde acil servise buzlanmadan ötürü oluşan kazalar sonucu gelen yaralı sayısının binden fazla olduğunu söyledi.

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko “Kapıcıların dışarı çıkıp kaldırımları temizlediğine dair bir rapor geliyor. Ama şahsen kontrol ettim, bu bilgi gerçeğe uymuyor. Görevlilerin kısmi çalışması yetmiyor. Bunun için saatler harcanması gerekiyor.” dedi.

Kazalar bir fenomen olarak sık görülmesine rağmen, Kiev’deki yollarda daha tatmin edici bir durum bulunmaktadır.

Zaporijya bölgesi

“Kazak bölgesi” şehrin girişlerinde onlarca trafik kazası meydana geldi. Berdyansk ve Melitopol yönünde yollar buz pateni gibi. Sürücüler, cam gibi yollarda ilerlemektedir.

Zaporijya şehrinde, şehirlerarası otobüs firmalarının bazısı seferlerini iptal etti. Bazı sokaklar, kayan troleybüslerden ötürü kapandı.

Odessa

Odessa çıkışında üç kamyon çarpıştı, bir otobüs bunlardan birine çarptı. 5 binek otomobili duramayarak kazaya karıştı.

Hava tahminelerine göre, buzun üç gün daha süreceği düşünülmektedir. Kurtarma ekipleri, sürücüleri ve yayaları çok dikkatli ve dikkatli olmaya çağırıyor.

Kievli 12 yaşındaki kız öğrenci Maria Moiseinko‘nun 40 defadan fazla düştüğü ve hemen ayağa kalktığı bir video dünya çapında paylaşıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com