Bilim adamlarından Ukrayna’da COVID-19 için hayal kırıklığı yaratan tahmin

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da Ağustos ayının sonuna kadar, ülkede koronavirüs ile enfekte olan kişi sayısı 110-115 bine ulaşacak. Bilim adamlarına göre sadece doğal sürü bağışıklığı veya aşılama enfeksiyonun yayılmasını durdurabilir.

Kiev Politeknik Enstitüsü’nden bilim adamları tarafından yayınlanan bir çalışmada belirtildiğine göre nüfusun % 60-70’inde sürü bağışıklığının ortaya çıkması, ülkedeki koronavirüsün yayılmasını durdurabilir veya yavaşlatabilir.

Bilim adamlarına göre, bu sürecin doğal seyri yıl boyunca devam edebilir.

Şu anda durumun zorlama bir şekilde istikrarlı tutulduğu ve sürecin uzadığı belirtilmektedir. Koronavirüs enfeksiyonunun hareketliliği yıl başlangıcına göre % 150’ye yükselmiştir.

PCR testi sayısındaki artışın devam etmesi koşuluyla, Ağustos 2020’nin sonunda Ukrayna’da teşhis edilen hasta sayısı yaklaşık 110-115 bin seviyesine ulaşacaktır.

Bilim adamları ayrıca, Ukrayna’daki enfekte kişilerin sayısının artış oranı, Avrupa ülkelerine kıyasla, oldukça olumsuz bir eğilim seyretmektedir.

COVID-19’dan sürü bağışıklığının ortaya çıkması, popülasyonun toplu aşılanması sonucu da hızlandırılabilir. Ancak, bilim adamlarına göre, şimdi bu durumu tahmin etmek zor.

5 Ağustos sabahı itibariyle Ukrayna’da 75,490 kişi koronavirüs ile hasta olmuştur.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com