Belediye Başkanı: Lviv yakın dönemde kırmızı karantina bölgesine girebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv belediye başkanı Andrey Sadoviy’nin belediye meclisi web sitesinde yayınlanan yorumuna göre Lviv’de katı kısıtlamalar getirilmesi sözkonusu hale gelmeye başlıyor.

Belediye Başkanı: Lviv yakın dönemde kırmızı karantina bölgesine girebilir

Andrey Savodiy açıklamasında “Kırmızı bölgeden kaçınmayacağız; aslında, zaten içindeyiz. Ve sanırım birkaç gün içinde Lviv şehri için oldukça katı kısıtlamalar getireceğiz, çünkü morbiditede bir artış var. PCR sonucu pozitif çıkan kişi sayısına göre dinamikler, negatif, hastanelerde de büyük bir yük var. Bu sabah itibariyle ambulansla hastaneye getirilen kişi sayısı 372. Son 24 saatte 35 kişi hastaneye kaldırıldı ancak kimse henüz taburcu olmadı. Son 2 gündür bu dinamik devam ediyor. 8. hastaneyi de COVID hastaları için açıyoruz. Kural olarak hasta olmayan ve aşı yaptırmayan kişiler ciddi durumlara düşüyor. Bu nedenle aşı önemlidir. Aşı konusunda da olumlu bir trendimiz var. Aslında, şehirdeki tüm okullar zaten % 80 aşılandı.” dedi.

Ukrayna, Avrupa’da Covid-19’dan en çok ölüm görülen ikinci ülke

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com