Beko ve Makel Elektrik’ten Ukrayna’da karantina hastanesine destek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da faaliyetlerini sürdüren Türk şirketlerinden Beko Ukrayna ile Makel Elektrik Müdürü tarafından Ukrayna’nın Odessa bölgesinde yer alan Artsiz şehrinde bulunan karantina hastanesine malzeme ve cihaz desteği sağladı.

Ukrayna devleti tarafından koronavirüs pandemisi döneminde karantina hastanesi olarak belirlenen Odessa bölgesindeki Artsiz şehrinde bulunan sanatoryumun hijyen ve saklama ihtiyaçları konusunda Türk şirketleri gerekeni yaptı.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Makel Elektrik Genel Müdürü Vural Öztürk ”Ukrayna’da karantina hastanesi olarak belirlenen Artsiz’de bulunan enfeksiyon hastalıkları hastanesinin eksikleri konusunda sosyal medya üzerinde haberler yayılmaya başladı. Hastane başhekimi ile başka bir hekim üzerinden iletişime geçerek eksikler ve ihtiyaçları konusunda bilgi edindik. Bunun üzerine imkanlarımız ölçüsünde yardımda bulunduk.” şeklinde ifade etti.

Beko tarafından hastanenin hijyen, saklama ve koruma amaçlı ihtiyaçları için çamaşır makinesi ve buzdolabı yardımı yapılırken; Makel Elektrik müdürü tarafından elektrik malzemeleri ile birlikte kapalı alanları havalandırmaya gerek kalmadan dezenfekte etmekte kullanılan 30 ve 50 metrekarelik alanlarda etkili, iki tip virüs ve mikrop öldürücü Kvarts Ultraviyole ürünlerinden 5 adet bağışlandı.

Ürünler 10 Nisan itibariyle teslim edilmiş kurulumu tamamlanmıştır.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com