Batı Ukrayna’da 187 yerleşim bölgesi sular altında kaldı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Batı bölgelerindeki kötü hava koşullarının birkaç gün daha devam etmesi beklenirken, yaşanan doğal felaketin ardından binlerce insan evsiz kaldı. Ukrayna’nın batısında yaşanan felaketin etkilerinin üstesinden gelmek için Ulusal Muhafız ekipleri ile İçişleri Bakanlığı’na bağlı helikopterler gönderildi.

Batı Ukrayna'da 187 yerleşim bölgesi sular altında kaldı

Devlet Acil Servisi başkanı Nikolay Çeçetkin ve Başbakan Denis Şmigal ile birlikte olağanüstü halin yaşandığı bölgeye giden İçişleri Bakanı Arsen Avakov “Bölgeden yaklaşık 400 kişi tahliye edildi, üç kişi doğal felaketlerin kurbanı oldu. Bu bölgelere ek kuvetler gönderme kararı aldık: 150 kişilik Ulusal Muhafız birliği, 4 adet H225 ve Mi-8 helikopteri, NSU askeri uçağı. 1200 kg’dan fazla yiyecek ve su gönderildi.” dedi.

Ось так зараз виглядає Верховина ⛰ на Прикарпатті. Сюди направлено додаткові сили та авіацію #МВСНаразі здійснюється евакуація людей, повітряний та наземний моніторинг, берегоукоіплення, відкачування та відведення води.

МВС України paylaştı: 24 Haziran 2020 Çarşamba

Buna ek olarak, havadan izleme yapması için Diamond STSU model küçük uçaklar da gönderilecek.

Meteorolojinin tahminlerine göre, şiddetli yağışların birkaç gün daha sürmesi beklenmektedir.

İçişleri Bakanlığı’nın ekipleri insanların tahliyesini, hava ve yerden izleme, bankaların korunması ve sel suyunun drenajını gerçekleştirmektedir.

Ivano-Frankivsk bölgesinin yol hizmetleri bölümü başkanı Vasiliy Budjak’a göre bölgede ulusal öneme sahip tüm yollar hasar gördü.

Devlet Acil Servisine göre saat 07:00 itibariyle, batı Ukrayna’da 187 yerleşim bölgesi sular altında kaldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com