Başkent Kiev’de Klasik Arabalar ve Uçaklar Görücüye Çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de klasik arabaların ve uçakların sergilendiği festivale büyük ilgi gösteriliyor

Bu yıl 10.’su düzenlenen Old Car Land Festivali’nde Avrupa, Amerika ve Rusya coğrafyasından yaklaşık 500 uçak ve helikopter ile 100 klasik araba görücüye sunuldu. Bunların yanı sıra festivalde eski toplu taşıma araçları, kamyonlar, motosikletler ve bisikletler de sergileniyor.

12 Mayıs’a kadar açık olan festivali 09-20 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Festival alanı Julyana Havaalanı’na komşu Vulytsya Medova, 1 adresindedir. Gün boyu sürecek aktiviteler ile şovlar ve çocuklar için özel programlar da bulunmaktadır.

Festivalin organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, “Avrupa’dan, Amerika’dan, Rusya’dan ve Ukrayna’dan birçok tarihi ulaşım araçları burada sergileniyor. Bu tarihi mekanı ziyaret edip bu eşsiz parçaları görmek için 150 grivna (6 Amerikan doları) gibi makul bir fiyat belirledik. Bugün burada bir tarih yatıyor” ifadeleri kullanıldı.

Video izlemek için tıklayın

Kaynak: İHA / Haberler.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com