Başkent Kiev’de “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anısına” Gül Fidanları Dikildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına başkent Kiev’de gül fidanı dikim etkinliği gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere’de katıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına başkent Kiev’de bulunan Ukrayna Bilimler Akademisine bağlı Hryshko Milli Botanik Bahçesi’nde T.C. Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere’nin katılımıyla gül fidanı dikim etkinliği gerçekleştirildi.” ifadelerine yer verdi.

Tecrübe Paylaşım programı çerçevesinde, Ukrayna’da bulunan gönüllülerin gül fidanı dikim etkinliği hazırlık çalışmalarında yer alarak alanı dikime hazır hale getirildiği ve ardından gerçekleştirilen etkinlikte gül fidanlarını diken gönüllülerin Ukrayna’da kalıcı birer hatıra bıraktığı da bildirildi.

Gökberk Kuzgunkaya

Gökberk Kuzgunkaya, 2018 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından Ukrayna'da Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. UkrHaber sitesinde haber koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır. İletişim: gokberkkuzgunkaya@gmail.com