Başkanlık Ofisi:”Kiev’in iyi bir yöneticiye ihtiyacı var”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirill Timoşenko, Kiev belediye başkanlığı için iktidardan bir adayın birkaç hafta içinde bilinir olacağını ve başkentin etkin bir şekilde şehir bütçesini kullanacak iyi bir yöneticiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Timoşenko Halkın Hizmetkarı Partisi‘nden olası tüm adayları ve cumhurbaşkanı ile ilk toplantıyı gerçekleştirdik. Birkaç hafta içinde uygun adayı belirleyeceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Timoşenko Kiev belediye seçimlerinde ana mücadelenin görevdeki belediye başkanı Vitali Kliçko ile Halkın Hizmetkarı partisinin temsilcisi arasında olacağına inanıyor. “Herkes diğer adayların ikinci tura giremeyeceğini biliyor. Biz ikinci bir tur olacağını anlıyoruz. Halkın Hizmetkârı temsilcisinin kazanmasını ve başkentin belediye başkanı olmasını umuyoruz.” dedi.

Timoşenko Kiev’in “gerçekten iyi bir yöneticiye” ihtiyacı olduğunu kaydederek “Kiev bütçesine gelen gelir çok büyük, ama her şey Kiev’de yavaş ilerliyor. Bu şehirdeki ihtiyaçları bilen, şehrin altyapısına yatırım yapacak iyi bir yöneticiye ihtiyacımız var.” diye vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com