Başbakan Yardımcısı Ukrayna’nın çıkarları için çifte vatandaşlığa destek verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonu’nda sorumlu Ukrayna Başbakan Yardımcısı Dmitri Kuleba Ukrayna toplumunun hâlâ yasama düzeyinde kabul görmeyen çifte vatandaşlığın yasallaştırılmasına hazır olduğunu belirtti.

Evropeyski Pravda gazetesinde kendisiyle yapılan röportajda bunun kişisel bakış açısı olduğunu ve Ukrayna hükümetinin resmi konumunu yansıtmadığını belirtti. Aynı zamanda, saldırgan bir ülkeyle çifte vatandaşlığa izin verilemeyeceğini de ekledi.

Kuleba, “Hükümetin fikri gibi konuşamam, ancak kişisel konumum itibariyle ifade etmem gerekirse, çifte vatandaşlığın nesnel olarak olgunlaştığını ve Rusya Federasyonu ile çifte vatandaşlığı tanıma haricinde bunun Ukrayna’nın çıkarları olduğu yönünde.” dedi.

Bakınız: Havaalanında Ukrayna Pasaportu Verme Teklifi

Bu yılın başında, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin de, çifte vatandaşlığı yasallaştırma fikrini desteklemiş ve ülkede bu konuda tartışmalara başlamanın zamanı olduğunu söylemişti.

Ve bu yaz, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy neredeyse bir nevi Ukrayna’da çifte vatandaşlığı yasallaştırdı, ancak bu herkes için değildi. Sadece yurtdışında yaşayan etnik Ukraynalılar için Ukrayna pasaportu alma prosedürünü basitleştirme konusunda talimat verdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com