Başbakan: Ukrayna’daki karantina 31 Temmuz’a kadar uzatılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal tarafından açıklandığına göre Ukrayna’da karantina, koronavirüs ile kötüleşen durumunda etkisiyle 31 Temmuz’a kadar uzatılacak. Geçen hafta, 4,853 Ukraynalı, salgın başlangıcından beri en yüksek haftalık rakama ulaşacak şekilde koronavirüse yakalandı.

Bir önceki uzatma 22 Haziran idi. Başbakan “Koroner hasta sayısındaki artış göz önüne alındığında, bu yılın 31 Temmuz tarihine kadar uyarlanabilir karantinaya devam edeceğiz. Bugün de, Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen ve duruma göre bazı bölgelerde karantina tedbirlerini arttırma imkanı sunan güncellenmiş yaklaşımı ele alacağız.” dedi.

Başbakan, geçtiğimiz hafta boyunca, pandemiden beri rekor sayıda Ukraynalı’nın koronavirüs hastalığına yakalandığını ekledi. 4,853 Ukraynalı‘nın koronavirüse yakalandığını belirten Şmigal “Bu sonuçla yetkililerin, halkın karantinadan bıktığını, ancak tehdidin ortadan kalkmadığını anladıklarını” belirtti.

Başbakan, gerekirse hükümetin belirli bölgelere karantinaya almayı düşüneceğini de sözlerine ekledi. Ayrıca insanların işe gittikleri en yoğun saatleri daha geniş tutmak adına belirli alanlarda ve endüstrilerde mesai başlama programlarında değişiklikler yapılacağını söyledi.

Ukrayna sağlık bakan yardımcısı doktor Viktor Lyaşko ise koronavirüs insidansındaki artışa rağmen, sıkı karantinaya dönüşün henüz düşünülmediğini söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version