Başbakan: Ukrayna 5-10 yıl içinde AB üyesi olmak istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başbakan Denis Şmigal, Alman Handelsblatt gazetesine verdiği röportajda Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne katılımının önünde iki engel gördüğünü söyledi.

Avrupa-birliği

Avrupa entegrasyonu planlarından bahseden Şmigal “AB’de olmamamızın iki nedeni var. Hala Avrupa standartları üzerinde çalışıyoruz, ancak özellikle dijitalleşme sayesinde önemli ilerleme kaydedeceğimize eminiz. İkinci olarak, AB’de AB’nin daha fazla genişlemesi konusunda şüpheci olan ülkeler de var.” dedi.

Aynı zamanda Ukrayna’nın 5-10 yıl içinde AB’ye girmek istediğini söyleyen Şmigal, yolsuzlukla mücadelede ve adalette Avrupa standartlarına ulaşıldığında Avrupa Birliği’ne katılımın mümkün olacağına inanıyor.

Şmigal “Ukrayna AB üyesi olmaya hazır: bunun için her an çabalıyoruz. Bu fikir için birçok Ukraynalı Rusya ile savaşta hayatını feda etti … Arzumuz 5-10 yıl içinde AB üyesi olmak. Bu elbette sadece bize değil, diğer 27 ülkeye de bağlı.” dedi..

Başbakan, aynı şartların NATO üyeliği için de geçerli olduğunu sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com