Başbakan Şmigal’in açıklaması: Ukrayna sınırları ne zaman açacak?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal’a göre Ukrayna, diğer Avrupa ülkelerinin sınırlarını açma zamanına karar verdiklerine bağlı olarak kendi sınırlarını açacak. Ancak Ukrayna’da, o dönemde aynı zamanda sakin bir durumun da olması gerekiyor.

Şmigal “Avrupa ülkelerini ve Polonya, Macaristan, Romanya gibi komşularımızın, sınırlar açmak için nasıl davrandıklarını gözlemleyebiliriz. Ayrıca Almanya, İspanya, İtalya’nın canlı örneklerini de izliyoruz; bu ülkelerin sınırlarının nasıl açıldığına bağlı olarak, Ukrayna için 30 gün ekleyin ve kabaca aynı önlemlerin Ukrayna’da olacağını düşünün.” dedi.

Şimdi komşu ülkelerin tüm sınırlarının kapalı olduğu gerçeğinden hareket edilirse, şu aşamada Ukrayna’nın sınırlarını açması zaten hiç mantıklı değil.

“Komşularımıza çok dikkatli bakıyoruz. Bugün sadece sınırın değil, komşularımızın tüm sınırlarının da kapalı olduğu biliyoruz; zaten sınırı açsak bile hiç kimse giremez ya da gidemez, çünkü her yer kapalı. Hem Avrupa hem de ABD kapalı ve onlar karantina zirvesine bizden çok daha önce girdiler. Örneğin, İtalya önümüzde durmakta ve bir ay önceydi.” dedi.

Hatırlatma: Ukrayna küresel koronavirüs pandemisi nedeniyle sınırlarını kapattı. 11 Mart’ta, koronavirüsün yayılması nedeniyle, Bakanlar Kurulu 12 Mart’tan 3 Nisan’a kadar Ukrayna’da karantina uygulamaya karar verdi ve sonra bunu 24 Nisan’a kadar uzattı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com