Başbakan Şmigal: Tarım Bakanlığı yeniden oluşturulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Denis Şmigal önümüzdeki yılın başlarında Ukrayna’da tam teşekküllü bir tarım bakanlığının kurulmasını planladıklarını belirtti.

Başbakan, “Ukrayna güçlü bir tarım sektörüne sahip, bu nedenle hükümetimizin çalışmasının ilk aylarından itibaren, tarım bakanlığı çalışmalarına yeniden başlama ihtiyacından söz ettim. Tarım sektöründe etkili bir devlet politikasına ve Ukraynalı üreticilerin çıkarlarının korunmasına ihtiyacımız var. ” dedi.

Ona göre, bu aşamada hükümet, bakan yardımcıları ile birlikte gelecekteki bakanın atanması konusundaki görüşmeleri sürdürüyor.

Ekonomi Bakanlığı ile Tarım Politikası Bakanlığı’nın birleşmesinin, Aleksey Gonçaruk hükümeti ile birlikte 2019 yazında gerçekleşmişti.

Yeni oluşturulan Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın o zamanki başkanı Timofey Milovanov, o dönemde kilit reformların uygulanmasını hızlandırmak için bu departmanların birleştirilmesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com