Başbakan Gonçaruk: Ukrayna birkaç ay içinde IMF dilimi alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna 24 TV kanalıyla yaptığı röportajda, Başbakan Aleksey Gonçaruk Ukrayna’nın birkaç ay içinde Uluslararası Para Fonu’ndan yeni bir dilim alacağını söyledi.

“Bu kesinlikle devam etmekte olan teknik bir çalışma. Bu aylarca sürüyor. Bu teknik işi bitireceğimizden hiç şüphem yok ve sorun olmayacak.” dedi.

Gonçaruk, IMF‘nin oligarşik medya aracılığıyla çok “şeytanlaştırıldığını” vurguladı.

“IMF’nin tüm kaynakları tükettiğine dair birçok söylenti var. Aslında, IMF ile işbirliği güven ile ilgilidir, ucuz kaynaklarla ilgilidir … IMF ile bu kadar uzun vadeli bir programa sahip olmak bizim için stratejik olarak önemlidir, çünkü çok saygın bir dünya organizasyonu ve Ukrayna’ya yatırımcılar girebilecekler. Öte yandan, ucuz kaynaklara sahip olmak için bir fırsat.” dedi.

Ukrayna Merkez Bankası, 2020 yılının ilk çeyreğinde Uluslararası Para Fonu ile yeni bir işbirliği programının imzalanabileceğine inanıyor. Program, toplam 4 milyar SDR veya 5.5 milyar $ olmak üzere üç yıllık bir süre için olacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com