Başbakan büyük özelleştirmeyi duyurdu. Şirketin ihale başlangıç değeri 3.7 milyar UAH

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, son 15 yıldaki en büyük özelleştirmeler için ilk şeffaf açık artırmayı duyurdu. Birleşik Madencilik ve Kimya Şirketi satışa çıkarıldı.

Hükümet toplantısında konuyu dile getiren Şmigal “Son zamanlarda, Devlet Mülkiyet Fonu, anonim şirket Birleşik Madencilik ve Kimya Şirketi’nin (Объединенная горно-химическая компания) özelleştirilmesi için yapılan ihaleye katılım için yatırımcı başvurularının başladığını duyurdu. Bu, son 15 yıldaki ilk şeffaf büyük ölçekli özelleştirme ihalesi olacak. Katılımlar 31 Ağustos’ta 3.7 milyar UAH başlangıç fiyatıyla yapılacak.” dedi.

Bu fiyatın yükselmesi yönünde önemli bir potansiyel olduğunu da vurguladı.

Verkhovna Rada’nın, büyük özelleştirmeye giren teşebbüslerin satışı için başlangıç fiyatında bir düşüşle geçici olarak açık artırma yapmaması tavsiye edilmişti. Bu tavsiye Ekonomik Kalkınma Komitesi tarafından yapılmıştır.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com