Bakanlar Kurulu’nda Kiev’le birlikte 2 bölgede daha acil durum ilanı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu, 20 Mart’taki toplantısı sonucunda, koronavirüs yayılmasını önleme amacıyla başkent Kiev şehri ile birlikte, Dnipropetrovsk ve Ivano-Frankivsk bölgelerinde acil durum rejimine geçmeye kararını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre Bölgesel devlet idarelerinin başkanları ve Kiev Şehir Devlet İdaresi başkanı ilgili tedbirlerin koordinasyonunu sağlamakla görevlidir.

Toplantı sonunda açıklama yapan Başbakan Denis Şmigal “Nüfusu koronavirüs enfeksiyonundan koruma kararı alındı. Hükümet büyük enfeksiyonları önlemek için her türlü çabayı gösteriyor. Hastanelerin koronavirüs enfeksiyonu vakalarına cevap vermeye hazır olmasını sağlamak için gerekli tüm önlemler alınacak, doktorlar ve sağlık personeli gerekli kişisel koruyucu ekipman ve donanıma sahip olacaktır. Günümüzde en etkili mücadele araçlarından birinin öz-tecrit olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden herkesi karantina kurallarına uymaya çağırıyorum.” dedi.

Daha önce Kiev bölgesi için acil durum kararı alınmıştı.

İlan edilen acil durum ne anlama gelmektedir: Bakınız: Acil durum moduna geçiş ne anlama geliyor?

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com