Bakanlar Kurulu, Devlet Gümrük ve Vergi İdaresi başkanlarını görevden aldı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başbakan Denis Şmigal, olağanüstü bir hükümet toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun Devlet Gümrük Servisi başkanı Maksim Nefyodov ve yardımcıları ile Devlet Vergi Servisi başkanı Sergey Verlanov’u görevden aldığını söyledi.

Başbakan yaptığı açıklamada “Bugün, kanun gereğince yapılan olağanüstü toplantıda alınan kararlar gereğince Devlet Gümrük Servisi başkanı Maksim Nefyodov, Gümrük Servisi başkan yardımcısı Robert Zeldiy, Devlet Gümrük Servisi başkan yardımcısı Denis Şendrik, Devlet Vergisi başkanı Sergey Verlanov, Devlet Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Dmitriy Wentskovskiy görevlerinden alınmıştır.” diye yazdı.

Bu işten çıkarmalar daha önce milletvekili Aleksey Gonçarenko tarafından açıklandı.

Şmigal, yakın gelecekte bu bölümlere yeni etkili liderler atamayı planladıklarını da belirtti.

Konu ile ilgili Facebook sayfasında açıklama yapan Maksim Nefyodov, “Sadece ben değil tüm yardımcılarımla birlikte kovulmaktan gurur duyuyorum. Göreve devam etmeyi kabul eden hiç kimse yoktu. Bir lider olarak hakettiğimden çok daha iyi bir ekibim vardı.” dedi.

Nefyodov, 5 Temmuz 2019’da Devlet Gümrük Servisi’nin başına getirildi. Bunun öncesinde Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.

Sergey Verlanov ise 8 Mayıs 2019’da Devlet Vergisi başkanı olarak atandı.

Ayrıca 24 Nisan 2020’de, olağanüstü bir toplantıda, Verkhovna Rada, medyada da yayınlanan Ukrayna devlet bütçesinin gelirlerinde önemli kayıplara yol açan, hükümet yetkilileri tarafından olası yolsuzluk eylemlerini araştırmak için geçici bir soruşturma komisyonu kurdu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com