Bakanlar Kurulu bu yıl elektriğe zam talebini reddetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Enerji Bakanlığı basın servisi 1 Ekim 2020’den itibaren bazı medya kuruluşlarında yayınlanan yeni fiyat listesine dair bilgilerin güvenilmez olduğunu, konutlarda elektrik fiyatlarının yılsonuna kadar değişmeyeceğini ve aynı kalacağını belirtti.

Ukrayna elektrik fiyatı

Bakanlık tarafından “Enerji Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu, bu zor sosyal ve ekonomik ortamda, halkın kullandığı elektrik fiyatının bu yılın sonuna kadar değişmeyeceğini defalarca vurguladılar.” denildi.

Aynı zamanda, 26 Şubat 2015 tarihli Ulusal Enerji ve Kamu Hizmetleri Alanlarında Devlet Düzenleme Komisyonu’nun (NEURC) kararnamesiyle konutlar için tarifeler oluşturulmuştur.

Ukrayna’da konutlarda elektrik fiyatı (KDV dahil):

*100 kWh’ye kadar – 0.9 kopek / kWh;
*100 kWh’den fazla – 1.68 UAH / kWh.

Bakanlık, Ukrayna’daki konutlarda kullanılan elektrik için tarifelerin 2017’den beri revize edilmediğini ve şu anda Avrupa’da en düşük seviyede olduğunu, özellikle komşu devletlere göre 1.2-2 kat daha düşük kaldığını da sözlerine ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com