Bakanlar Kurulu, aşılanmamış tüm vatandaşlar için Ukrayna’ya giriş kurallarını değiştirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna makamları, Ukrayna sınırını geçme kurallarında değişiklik yaptı: şimdi, ülkeye girerken, koronavirüs aşısı olmayan tüm vatandaşların Vdoma uygulamasını yüklemeleri gerekecek, ancak uygulamanın olağan işlevselliğini değiştirecek.

Daha önce, uygulamanın sınırda etkinleştirilmesi gerekiyordu ve 72 saat sonra bir kişinin kendi kendini tecrit edip etmediği izlenmeye alınıyordu.

Bunu yapmak için düzenli olarak fotoğrafınızı çekmeniz ve “Vdoma” talebi üzerine GPS’i açmanız gerekiyordu. Uygulama, yeni fotoğrafı orijinal fotoğrafla karşılaştırıp, konum bilgisinden kişinin evde olup olmadığını kontrol ediyordu.

Ukrayna’da günlük covid aşısı rekoru kırıldı. Aşılamada son durum nedir?

Yeni ilkeye göre, uygulama yalnızca bir kişinin ülkeye giriş yaptıktan sonra koronavirüs testi yaptırıp yaptırmadığını belirleyecek. Artık fotoğraf çekmenize ve koordinatlarınızı aktarmanıza gerek yok.

Bakanlık “Vdoma” uygulamasına kayıt için aşağıdaki gibi verileri belirtmenin gerekli olacağını açıkladı: soyadı, adı, soyadı; pasaportun serisi ve / veya numarası; bir kendini tecrit yeri ve bir telefon numarası.

Test yapılır ve negatif çıkarsa uygulama kaldırılabilir. Aksi takdirde Vdoma, Ukrayna’ya girdikten 72 saat sonra devre dışı kalacak ve kişiyle ilgili bilgileri polise iletecektir. Polis memurları, insanların kendilerini izole edip etmediklerini adresleri ziyaret ederek kontrol edecek.

Ülkeye girişlerde gelen kişi uygulamayı yüklemek istemezse, Ukrayna vatandaşları 14 günlük bir tecritten geçmek zorunda kalacak; yabancıların ise Ukrayna topraklarına girişi reddedilecek.

Sumi “kırmızı” bölgeye alındı, Kiev “kırmızı” bölgenin eşiğinde

Koronavirüse karşı en az 1 aşı almış yabancılar, Vdoma uygulamasını yüklemekten ve Ukrayna’ya girdikten sonra kendi kendini tecrit etmekten muaf tutulur.

Bir kişi aşılanmamışsa, Ukrayna’ya girdikten sonra PCR veya hızlı antijen testi ile bir COVID-19 testi yapılırsa kendi kendine izolasyon durdurulabilir. Antikor testi onay olarak kabul edilmemektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com