Azerbaycanlı operatör Bakcell’in Vodafone Ukrayna’yı satın almasına izin verildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Anti-Tekel Komitesi (AMCU), Azerbaycan telekom operatörü Bakcell’in, Hollandalı Preludium BV’nin sahibi olduğu ülkenin ikinci büyük operatörü MTS grubuna bağlı Vodafone Ukrayna’nın hisselerini satın almasına izin verdi.

Yapılan açıklamada “Bugün Ukrayna Anti-Tekel Komitesi, Preludium BV’nin hisselerinin dolaylı olarak satın alınması için Bakcell LLC’ye izin vermiştir.” denildi.

Bakcell, 1994 yılında kurulan bir Azerbaycan mobil operatörü ve Azerbaycan’da mobil internetin lideri konumundadır.

Bakcell ağı, 7.5 bin’den fazla baz istasyonundan oluşuyor ve ülkenin % 93’ünü (işgal altındaki bölgeler hariç) ve Azerbaycan nüfusunun % 99’unu kapsıyor. Şirket 3 milyondan fazla aboneye hizmet veriyor.

Bakınız: Ukrayna’da En İyi Mobil İnternet Hangi Operatörde

2018 sonuçlarına göre, Ukrayna’nın en büyük ikinci mobil operatörü olan Vodafone Ukrayna’nın net kârı 2017 yılına göre % 18.1 oranında azalarak 1.8 milyar UAH’a düştü. Şirket 4G ve 3G şebekelerinin aktif konuşlandırılması nedeniyle maliyetlerde bir artış olarak açıkladı.

Vodafone Ukrayna’nın % 100’ü Preludium BV’ye ait olup, hisseleri New York Borsası’na kote olan uluslararası MTS grubunun bir parçasıdır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com