Azerbaycan’ın Ukrayna Harkov konsolosluğu’na silahlı saldırı girişimi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Harkov’da bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu binasına kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı.

Fahri Konsolosluk Facebook’ta yayınladığı mesajda “Bugün, saat 02:30’da (6-7 Kasım), Harkov’daki Azerbaycan Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu binasına ateş açıldı.” diye belirtti.

6 el ateş edildiği kaydedilen mesajda “Pencere ve ön kapı kırıldı. Geceleri ofiste kimse olmadığı için can kaybı olmadı. CCTV kameraları elinde susturuculu tabancayı andıran silahlarla iki genci kaydetti. Soruşturma başlatıldı. Harkov bölgesi polis memurları soruşturmayı yürütmektedir.” denildi.

Ulusal Polis, Ukrayna’da Azerbaycan ve Ermenistan’ın resmi misyonlarını koruma altına alacak

Ukrayna Ulusal Polisi Başkanı İgor Klimenko, Ukrayna Ulusal Polisinin Azerbaycan ve Ermenistan’ın ülkedeki tüm resmi temsilcilerini koruma altına alacağını söyledi.

Klimenko “Azerbaycan ve Ermenistan’ın tüm resmi temsilcilikleri yakında polis koruması altına alınacak. Ukrayna topraklarında bulunan her iki devletin vatandaşları olan diaspora temsilcilerini başta olmak üzere herkesi birbirlerine karşı hoşgörülü tavır almaya çağırıyoruz.” dedi.

Olayla ilgili konuşan Klimenko, “Polis, bu cüretkar suça karışan kişileri tutuklamak için her şeyi yapacak ve devletimizin topraklarında etnik çatışmaları önlemek için çabalarını sürdürecek.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com