Azerbaycan’dan Ukrayna’ya 23 ton tıbbi malzeme desteği

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Igor Jovkva, Kiev Borispol Uluslararası Havalimanı’nda COVID-19’un yayılmasını önleme kapsamında Bakü’den insani yardım sağlayan bir uçağın geldiğini belirtti.

Azerbaycan'dan Ukrayna'ya 23 ton tıbbi malzeme desteği

26 Mart 2020’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından bu insani yardımın sağlanması konusunda bir anlaşmaya varıldığı; bunun sonucunda 23 ton ağırlığında malzemelerin gönderildiği söylendi.

Uçakta 100 bin tıbbi maske, 5 bin koruyucu tulum ile temassız termometreler, dezenfektanlar ve diğer tıbbi ekipmanın olduğunu belirten Jovkva “Ukrayna, Azerbaycan Cumhuriyeti’ne ve kişisel olarak Cumhurbaşkanı İlham Aliyev‘e, küresel koronavirüs pandemisine karşı mücadelede, zor zamanlarda değerli olan insani yardım için derinden minnettartır.” diye açıklama yaptı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com