Azerbaycan’da Ukrayna’nın ilk fahri konsolosluğu açıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Azerbaycan’ın Şamahı şehrine Ukrayna fahri konsolosunun atanması vesilesiyle, Azerbaycan Cumhuriyeti Ukrayna Büyükelçiliği binasında bir tören düzenlendi.

Azerbaycan'da Ukrayna'nın ilk fahri konsolosluğu açıldı

Büyükelçiliğin basın servisinden yapılan açıklamada, “Tören sırasında Ukrayna’nın Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Vladislav Kanevski, Ukrayna’nın Şamahı şehrine yeni atanan Fahri Konsolosu Mehrali Gasimov‘a konsolosluk beratını verdi. Taraflar, Ukrayna Fahri Konsolosunun Şamahı kentindeki görevleri konusunda bir anlaşma imzaladı.” denildi.

Ukrayna’nın Şamahı fahri konsolosunun konsolosluk bölgesi Ağdaş, Aksu, Kobustan, Göyçay, İsmayilli ve Şamahı şehirlerini kapsayacak.

Ukrayna büyükelçiliği “Ukrayna’nın Azerbaycan’daki ilk fahri konsolosluğunun açılması, iki ülke arasındaki yüksek işbirliği dinamiklerinin kanıtıdır. Ülkelerimiz arasındaki ticaret, ekonomik, kültürel, insani ve bölgesel bağların daha da genişlemesi için elverişli koşullar yaratmaktadır.” dedi.

Ukrayna’nın yeni fahri konsolosu Mehrali Gasimov, Kiev Uluslararası İlişkiler Enstitüsü mezunudur.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com