Azerbaycan, Ukraynalılar için yaklaşık 2 yıldır yürürlükte olan giriş kısıtlamalarını iptal etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mart 2020’den beri Ukrayna vatandaşlarının Azerbaycan topraklarına girişine ilişkin uygulanan katı kısıtlamalar kaldırıldı.

Azerbaycan 13 Ocak’ta artık sadece aşılı ya da negatif PCR test sonucu sunan yolcuların girmesine izin verdi.

Azerbaycan, Ukraynalılar için giriş kurallarını değiştirdi

Azerbaycan, Ukraynalılar için 2020’den beri yürürlükte olan giriş kısıtlamalarını kaldırdı. Bu karar bakanlar kurulu tarafından 13 Ocak’ta alındı.

Ukrayna’da aşısız doktorlar ve kamu işçileri, 31 Ocak’tan itibaren işten uzaklaştırılacak

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba Azerbaycan topraklarına giriş için güncellenmiş koşulların, Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesinde görülebileceğini belirtti.

Kuleba ”Ukrayna vatandaşları için ek seyahat özgürlüğü: Azerbaycan, Mart 2020’den bu yana yürürlükte olan kısıtlamaları iptal etti ve Ukraynalılar için hava sınırlarını açtı.’ ‘diye yazdı.

Azerbaycan’a nasıl gidilir: Ukraynalılar için ne değişti?

Ukraynalılar için Azerbaycan’a turistik seyahat Mart 2020’den beri mevcut değildi.Ama artık bu ülkeye girebiliriz. Bunun için ihtiyacınız olan:

  • Hava yoluyla seyahat edilmelidir.
  • COVID-19’a karşı aşıyı onaylayan bir belge (Aile doktorundan alınan sertifika kabul edilmeyecektir ve “Diya” uygulaması çalışmayacaktır; ancak “Diya” portalından alınan QR kodlu bir PDF’den yazdırılan kağıt bir belge uygundur).
  • Ayrıca, yola çıkmadan 72 saat önce yapılan koronavirüs için negatif PCR test sonucu (antijen testi kabul edilmeyecektir) sertifikası.

Odessa’da soğuk hava nedeniyle yaklaşık 30 kişi hayatını kaybetti.

Azerbaycan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev‘in Kiev ziyareti zemininde yumuşama yönünde Ukraynalılar için giriş kurallarını değiştirmiş olup ziyaret bugün (14 Ocak) gerçekleşecektir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com