Avustralya Açık’taki Atatürk tişörtlü Ukraynalı gündem oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sezonun ilk Grand Slam’ı Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda Lesia Tsurenko’yla karşılaşan kadınlar 1 numarası Ashleigh Barty müsabakadan zor da olsa galibiyetle ayrıldı. Maça dair esas dikkat çekici olan tribünlerdeki Atatürk tişörtlü seyirciydi.

Avustralya Açık ilk gününde tek kadınlarda klasman lideri Ashleigh Barty, Lesia Tsurenko ile karşılaştı. Barty ilk seti 7-5 kaybetmesine karşın 6-1’lik iki setli maçı kazandı ve adını 2. tura yazdırdı.

Müsabakada esas dikkat çeken nokta ise Ukraynalı Tsurenko’nun kondisyoneri Denis Vaşçuk’un Atatürk tişörtü giyiyor olmasıydı. Eurosport spikeri Buğra Balaban’ın Vaşçuk’a ulaşarak aldığı bilgiye göre; Ukraynalı kondisyoner tarihle bir hayli ilgili olması sebebiyle Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıyor.

Atatürk’ü “Ulusun Babası” olarak tanımlayan ve reformist kişiliğinden etkilenen Vaşçuk; tişörtü Türkiye’deki seyahatlerinden birinde, hediyelik eşya satan bir mağazadan satın aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Atatürk’ün gelişimin ve ilerlemenin simgesi olarak tanımlayan kondisyoner, bu sebeple müsabaka için tişörtü giymeye karar verdi.

Sözcü

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com