Avrupalı Otobüs Devi FlixBus Ukrayna’ya Geliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa’daki en büyük otobüs operatörü FlixBus, Ukrayna pazarına girmeyi planlıyor. FlixBus temsilcileri 11 Haziran 2019’da, ilk basın toplantısını Kiev’de gerçekleştirecekler.

Epravda.com’un haberine göre, Polonya ve Ukrayna’daki şirketin CEO’su Michal Leman, Ukrayna pazarında FlixBus’un geliştirilmesi, FlixBus’un iş modeli ve yerel otobüs şirketleri ile işbirliğinin yanı sıra Ukrayna’nın yeni şehirlerarası otobüslerinin standartları hakkında bilgi verecek.

Daha önce, FlixVus’un Ukrayna pazarına ilgi gösterdiği bildirildi. Şirket 2017 yılında, AB’den dört Ukrayna şehrine sefr başlatmıştı.

Kiev, Lviv, Rivne ve Jitomir şehirlerinden Polonya’ya (Krakow, Katowice) ve Çek Cumhuriyeti’ne (Ostrava, Prag, Brno) gitmeye başlamıştı.

Flixbus ortak bir bilet satış sistemine ve ortak bir markaya sahip ve 250’den fazla bölgesel taşıyıcı ile işbirliği yapmaktadır.

Şu anda, FlixBus otobüs seferleri 29 ülkede 2000’in üzerinde yerleşim yerini kapsamaktadır. Her gün yaklaşık 350 bin yolcu taşınmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com