Avrupa Komisyonu’ndan, Ukrayna’ya 1.2 milyar euro makro-mali yardım programı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Komisyonu, “Genişleme ve Komşuluk Komiserliği” Ukrayna’yı da içeren ülkeleri desteklemek için sekiz makrofinans yardım programı üzerinde anlaştı.

Avrupa Komisyonun resmi web sitesinde yapılan bir açıklamada “Bugün, AB Komisyonu adına sekiz ortakla makro-mali yardım programı (MFP) konusunda bir mutabakat zaptı üzerinde anlaşıldı. Anlaşmalar , koronavirüs pandemisinin ekonomik etkisini hafifletmelerine yardımcı olmak için “Genişleme ve Komşuluk Komiserliği” üye ülkelere yönelik 3 milyar Euro’luk mali yardım paketinin bir parçası.” denildi.

Mutabakat Muhtırasını müzakere etmek ve imzalamak, demokratik ilkelere, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygı da dahil olmak üzere, siyasi koşullara bağlı olan programlar kapsamındaki fonların ilk ödenmesine yönelik önemli bir adımdır.

Avrupa Komisyonu, Ukrayna ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ukrayna için 1.2 milyar Euro’luk makro-finans yardım programının siyasi koşulları daha kapsamlıdır ve kamu mali yönetiminin, yönetişimin ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi, yargı reformu, gaz piyasasında rekabet, iş ortamının iyileştirilmesi ve devlete ait işletmelerin yönetilmesiyle ilgilidir.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com