Avrupa Dayanışma Partisi Kiev’de Kliçko’yu aday göstermeye hazır. Kliçko ne dedi?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Eski cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun lideri olduğu Avrupa Dayanışma Partisi basın servisi aracılığıyla iletilen mesajda parti olarak Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko’yu gelecek yerel seçimlerde aday olarak göstermeye hazır olduklarını belirttiler.

Eski cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun lideri olduğu Avrupa Dayanışma Partisi basın servisi aracılığıyla iletilen mesajda parti olarak Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko'yu gelecekteki yerel seçimlerde aday olarak göstermeye hazır olduklarını belirttiler.

Parti tarafından yapılan açıklamada “Kiev ve devlet halkının çıkarlarına dayanarak, Avrupa Dayanışma Partisi siz Vtilay Vladimoroviç, bu kez sizi Kiev belediye başkanlığına aday göstermeye hazırdır. Ve sizi Kiev Şehir Konseyi seçimlerinde “Avrupa Dayanışma” listesinin başında görmek için hazırız.” denildi.

2015 seçimlerinde blok olarak Kliçko’yu desteklediklerini de hatırlatan parti “Başkentteki son kamuoyu yoklamaları, Avrupa Dayanışması’nın siyasi partiler arasında öncülük ettiğini gösteriyor ve siz Vitaliy Vladimiroviç, Kiev belediye başkanlığı pozisyonu için güçlü adaylar arasındasınız. Bu, Kiev halkının birliğimizi istediğinin bir başka kanıtı, çünkü tüm bu yıllar boyunca ekip çalışmasını gördüler ve devam etmesi bekliyorlar” ifadesini vurguladı.  

Konu ile ilgili Telegram’dan bir açıklama yapan Kliçko ise “Medyada Avrupa Dayanışma partisinin Kiev belediye başkanlığına aday göstermeye hazır olduğunu okudum. Böyle bir teklif için size teşekkür etmek istiyorum. Ancak, yıllarca demokratik Avrupa değerleri için her zaman savaşan ve savunan UDAR siyasi gücünün lideri olduğumu not edeceğim. Ve Vitali Kliçko’un  UDAR partisinden belediye başkanlığına aday olacağım. Ayrıca UDAR ekibini özellikle yerel seçimlerde, Kiev Kent Konseyi’ne götüreceğim.
Yerel yönetimin çıkarlarını, vatandaşların çıkarlarını korumak için, kurallara uygun ve düzgün bir şekilde hareket edecek tüm demokratik güçlerle işbirliği yapmaya hazır olacağız. Ancak gelecekteki Kiev Kent Konseyi’nde başkentteki değişiklikler üzerinde çalışacaklar. Ve diğer konseylerle birlikte ülkede değişim gerçekleştirecekler.

Size hatırlatmama izin verin: Kiev geleceğe bakıyor. 🙂 ” dedi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com