Avrupa Birliği Rusya’ya Yönelik Yaptırımları 6 Ay Daha Uzatıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’yı istikrarsızlaştırmaya yönelik hamlelerini sürdürmesi nedeniyle, Avrupa Birliği (AB) Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımları 6 ay daha uzatma kararı aldı.

Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi devam ederken AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Twitter hesabından açıklama yaparak Rusya’ya karşı AB’nin uygulamakta olduğu ekonomik yaptırımların 8’inci kez uzatılması kararı alındığını duyurdu. Tusk, açıklamasında, “AB, Minsk anlaşmasının uygulanmasında sıfır ilerleme kaydeden Rusya’ya karşı ekonomik yaptırımları oy birliğiyle uzatma kararı aldı.” diye kaydetti.

Bilindiği gibi Avrupa Birliği, Kırım’ın işgali ve Ukrayna’nın doğusundaki saldırısından dolayı Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar kararını ilk olarak  2014 yılında almıştı. Uzatılan ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi 28 ülke, Rusya’ya silah satışı yapmıyor. Yaptırımlarla, Rusya’nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri, AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor. Ayrıca Rus kamu bankaları Avrupa’da finans sektöründen dışlanıyor. Özellikle ticaret ve yatırımlara yönelik kısıtlamaları içeren yaptırımlar, her 6 ayda bir uzatılıyor.

AB’nin mal varlığı dondurma ve seyahat yasağından oluşan ilave yaptırımları da pek çok Rus ve ayrılıkçı üst düzey görevliyi kapsıyor.

Kaynak: qha.com.ua (QHA)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com