Avakov: Ukrayna’da mümkün olduğunca çabuk “tam karantina”ya geçilmeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna İçişleri Bakanı Avakov, dünyadaki COVID-19 pandemi ile bağlantılı olarak ülkede katı şekilde uygulanacak “toplam tam karantina”nın aciliyetini savunuyor.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov Facebook sayfası üzerinden bir açıklama yaptı.

“Mümkün olduğu kadar az Ukraynalının hastalıktan etkilenmesi için zaman kazanmamız gerekiyor. Her geçen gün, topal giden sağlık sistemimizin dayanımı önemli hale gelmekte! Bu nedenle, her birinize ve görev alanımdakilere tavsiyem ve ısrarım: tam karantina,” dedi.

Arsen Avakov

Yani, Avakov yakın gelecekte Ukrayna’da karantinaya dönük önlemlerin daha fazla sıkılaşacağından bahsetti.

“Dünyanın her yerinde, kısıtlamalar ve kriz var. Her yerde maske sorunu var ve bizimde maskelerimiz yetersiz. Hem ABD’de hem de Avrupa’da panik geniş alanlara yayıldı. Testler yok, mekanik havalandırma cihazları yok. (…) Böyle bir durumumuz var. Bu çok kötü. Dürüst olmak gerekirse, yarın bir mucize olmayacak.”

Ukrayna İçişleri Bakanı ülkede yalnızca kritik öneme sahip ticari kuruluşların çalışması gerektiğini vurguladı.

“Kritik endüstriyel altyapı işletmeleri dışında geri kalanı kapatılmalı ve insanlar karantinaya alınmalıdır. İşten çıkarılmamalı, karantina süresince kayıpları ve tazminatları düşüneceğiz ve hayatta kaldığımızda daha sonra karar vereceğiz!”

Ona göre, Ukrayna’da, işletmelerin, örgütlerin ve kurumların kaynaklarının seferber edilmesi sağlanmalı; bireysel işletmelerin ilaç ve ekipman gibi gerekli ürünlerin üretimine yönlendirilmesi sağlanmalıdır.

“Aşırı zorunluluk dışında insanlar evden ayrılmamalıdır. Bu, önümüzdeki günlerde katı bir kural haline gelmelidir! Binlerce ve binlerce hayat uğruna! Hükümet, başkanlık karargahı bu tür bir çözümü hazırlıyor. Görevim bunu mümkün olan en kısa zamanda yapmak.”

Ayrıca şu anda sadece hekimlerin, askeri, kolluk kuvvetlerinin, eczacıların, kurtarıcıların, marketlerin, kamu hizmetleri ve yaşam destek sistemlerinin çalışanlarının ülkede toplu taşıma kullanması gerektiğini vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com