Aselsan’dan Ukrayna’ya 6 milyon dolarlık askeri haberleşme sistemi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukroboronprom basın servisinden bildirildiğine göre Kiev’de gerçekleştirilen 2019 Silah ve Güvenlik fuarında devlet şirketi Spetstekhnoexport ile Aselsan arasında Ukrayna Milli Savunma Bakanlığı’nın ihtiyaçları için 6 milyon dolar tutarında VHF telsiz haberleşme sistemi temini üzerine sözleşme imzalandı.

Ukroboronprom Şirketler Grubu’nun bir parçası olan devlet şirketi Spetstekhnoexport, Aselsan ile Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın 6 milyon dolar tutarındaki yeni VHF radyo istasyonlarının tedariki için anlaşma imzaladı.” denildi.

Belirtildiği gibi, imzalanan sözleşme, iki şirket arasında Ukrayna’da Türk telsiz iletişimi altyapısını kullanmak için 2016 yılında imzalanan çerçeve anlaşmasının bir parçası. Bu anlaşma Ukrayna’da üretime başlanmasını da içermektedir.

Bakınız: Kiev’de “Uluslararası Silah ve Güvenlik Fuarı” başladı (foto)

Açıklamada, “2020 yılında Ukrayna birliklerine yeni askeri haberleşme sistemleri teslim edilecek ve ilk kez Ukrayna topraklarında üretilecek.” denildi.

Ukrayna‘da Türk telsiz iletişim sistemlerinin üretiminin gerçekleşmesi ile Savunma Bakanlığı’nın iletişim alanındaki en son teknolojilere erişmesine olanak sağlanmış olacaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com