Artan vakalar ve yatak doluluk oranı sebebiyle Kiev artık “sarı” bölgede. Yeni tedbirler neler?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de koronavirüs hastalarının tedavi edildiği tıp kurumlarında yatak doluluk oranının % 50’nin üzerine çıkması üzerine Devlet Acil Durum Komisyonu karar aldı ve salgın tehlikesinde Kiev’i “sarı” bölgeye aldı.

Kiev’de koronavirüs hastalarının tedavi edildiği tıp kurumlarında yatak doluluk oranı bugün itibariyle % 52.2 oldu. Bunun üzerinde Devlet Acil Durum Komisyonu kararı ile Kiev “yeşil” bölgeden çıkartılarak “sarı” bölgeye dahil edildi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 17 Ağustos’tan itibaren hükümet tarafından belirlenen aşağıdaki kısıtlamalar ve yasaklar güçlendirilecektir:

🔸Kişisel koruyucu ekipman – maske takmadan kamuya açık binalarda bulunulamayacak, toplu taşıma araçları kullanılamayacak,
🔸 Kimlik belgeleri olmadan sokağa çıkılamayacak,
🔸Kendi kendine tecrit veya gözlem yerlerinde izole edilmiş kişiler izinsiz olarak bulunduğu yeri terk edemeyecek,
🔸 Etkinlik açık havada ise 5 m2 başına birden fazla kişinin katılımı mümkün olmayacak. (kültür, spor, eğlence, dini, reklam etkinlikleri)
🔸Katılımcıların ayakta durması halinde 1.5 m’den az olmamak üzere fiziksel mesafeye uyumundan organizasyonun organizatörü sorumludur.
🔸 Sinema ve kültür kurumlarının doluluk oranı koltukların % 50’sinden fazla olamaz
🔸 Toplu taşıma – tramvaylar, troleybüsler, otobüsler ve minibüsler – yolcuları yalnızca koltuk sayısı kadar taşıyabilecek.

Konu ile alakalı açıklama yapan Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko “Evet, durum tatsız ve zor. Kiev, koronavirüslü hastaların kabulü ve tedavisi için ikinci dalga sağlık kurumlarını hazırlıyor. Herkese sesleniyorum: Bugün virüsün ne kadar hızlı yayılacağı her birimize bağlı. Bu yüzden kuralları görmezden gelmeyin! Bunları takip etmek kolay ama önemli. Sağlığınız ve çevrenizdeki insanların sağlığı için bunu yapın.Maskeyi halka açık yerlerde ve toplu taşıma araçlarında takın. Mesafenizi koruyun. Ellerinizi sık sık yıkamayı ve antiseptik ile temizlemeyi ihmal etmeyin” dedi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com