Arazi piyasasını protesto için cumhurbaşkanlığı ofisi önünde kendini yaktı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de Cumhurbaşkanlığı Ofisi önünde, bir adam kendini benzinle ıslattıktan sonra ateşe verdi ve protesto için toplanmış kalabalığı doğru koşturdu.

Adının Alexander olduğu belirtilen adamın sağlık çalışanlarının mitingine katılmadığı, ancak kundaklamadan birkaç dakika önce binanın önünde ortaya çıktığı iddia ediliyor.

Protesto için toplanan kalabalık arasında panik oluştu, kolluk kuvvetleri onu yere yatırarak ceketler, protestocuların afişleri ve hatta Ukrayna bayrağı kullanarak ateşi söndürdü. Bir dakika sonra bir yangın söndürücü bulundu ve böylece ateş tamamen söndürüldü. Vücudunda yanıklar nedeniyle kıyafetler üstüne yapıştı.

Açıklamada, “Adam yaşıyor ve hafif yanıkları var. Kontrol altında ve ambulansla getirildi. Polisin verdiği ön verilere göre Sumy bölgesinde yaşıyor ve yerel yetkililerle sorunları var.” denildi.

Активист поджег себя под Офисом президента

Информатор Киев paylaştı: 26 Şubat 2020 Çarşamba

Arazi reformundan, köy konseyinden ve toprak kadastrosundan memnun olmadığını, uzun süredir diğer aktivistlerle birlikte bu soruna dikkat çekmeye çalıştığını söyledi. Novoivanovka sakini Vladimir Zelenskiy‘nin onu farketmesi için kendini ateşe verdiğini belirtti. Yasayı ihlal etmedi ve kimsenin hayatını tehlikeye atmadığını belirten şahıs kendini yakmasını kesinlikle bilinçli olarak yaptığını söylerek. “Sadece duymak istedim,” diye bağırdı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com