Apple, Ukrayna resmi ofisini bu sene içerisinde açacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Gümrük Servisi başkanı Pavel Ryabikin, Apple temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından, bu yıl şirketin Ukrayna’da resmi bir ofis açağını ve Amerikan şirketinin birçok gümrük sorunu olduğunu da belirtti.

Kendisinin de gümrük sorunlarından bazılarını bilmediğini belirten Ryabikin “İki tür telefon olduğu ortaya çıktı: bazıları satılık, diğerleri servis merkezleri için (bu telefonlar bozuk telefonlar karşılığında veriliyor) Ama böyle bir telefon Ukrayna sınırını geçtiğinde, gerçekte böyle olmasa da bizim için tam olarak böyle, geri kalanıyla aynı.” dedi.

Aynı zamanda, çok uzun zaman önce, Apple web sitesinde Kiev ofisi için bir iş ilanı yayınlandı. Saha Personeli Şefi aradıkları görüldü. Açıklama, yeni çalışanın performans analizi, mağazalarla işbirliği ve Apple ürünlerinin standartlara uygunluğunun izlenmesinden sorumlu olacağı belirtildi.

Geçen yıl şirket, Ukrayna’da “EPPL Ukraine” tüzel kişiliğini tescil ettirdi. Böylece üretici, diğer ülkelerde edindiği deneyimi kullanarak Ukrayna’daki ürünlerinin gri pazarıyla mücadele etmeye başladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com