Antalya’ya giden turist sayısında ilk sırada Ukraynalılar yer aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bu yaz sezonunda Antalya’ya giden turistler arasında Ukraynalılar ilk sırada yer aldı. Toplam turist sayısı 1 milyonu aşarken 299.967 Ukraynalı Antalya’yı ziyaret etti.

Turizm-Türkiye

Ukrayna vatandaşlarının ardından Ruslar (281.398 kişi), Almanlar (221.151 kişi) ve İngilizler (85.850 kişi) gelmektedir.

Turizm sektörünün temsilcisi Recep Yavuz tarafından verilen bilgiye göre, küresel düzeyde Türk turizm sektörü en zor dönemi yaşamaktadır. Dünyadaki durumun gelişiminin seyrinin bir anda değişebileceğini kaydeden Yavuz; Mallorca, Kuzey İspanya, Hırvatistan, Fransa ve Bulgaristan kıyılarının turist eksikliği nedeniyle boş olduğunu belirtti.

Antalya Havalimanı istatistiklerine göre 19 Ağustos itibarıyla şehre 1 milyon turist geldi. Yavuz’a göre, bu yılın sekiz ayında bu kadar çok turist alan ikinci bir turist destinasyonu yok. Antalya başta olmak üzere Türkiye’deki turistik yerlerin belgelendirilmesinin turizm açısından son derece başarılı bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com